Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем със спирачките.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен проблем със спирачките.

Колеги изпитвам странен проблем със спирачките а имено мек педал ....
    Всичко се случи след като днес свалих апарата за инспекция на накладките.
    Отвих двата шестограма извадих накладките и върнах буталото в основно положение.
    След което сглобих апарата (не съм го отвивал от спирачня маркуч) върнах и старите накладки....
    Такааа до тук добре, обаче педала на спирачките започна да потъва... и да липсва ''ряз-а'' на спиране.
    Два пъти обезвъздуших всички колела и долях от същата спир. течност. ( тутела)
    Проверих и водачите дали са стегнати....и нищо спира като шейна...
    На място и изгасен двг. педала се напомпва и става твърд.
    Да повторя, колата спираше идеално със същите накладки и дискове!
    Давайте идей!
    Last edited by _power_; d.m.y г., 22:52.

Помпиш докато се одърви педала при запален двигател после пускаш да се вдигне и пак напомпваш докато буталата се върнат на старото си място да се препаснат сами.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
      Помпиш докато се одърви педала при запален двигател после пускаш да се вдигне и пак напомпваш докато буталата се върнат на старото си място да се препаснат сами.
      е аз даже се повозих...
      Преди секунди слезнах да тествам този метод...
      и нищо още потъва педала..
      Last edited by _power_; d.m.y г., 23:51.

Comment

увери се че проблема е в колелото по което си работил.
        вдигаш с крик от тая страна. караш някой да натисне спирачката и гледаш как и колко държи.
        ако е там проблема, ще сваляш пак апарата. може буталото да е блокирало, може да си сложил лошо накладките, може да си ги счупил дори, може да си върнал боклуци и да си запушил системата.
        когато прибираш бутало, задължително се прави с отворена пробка. аз така знам.
        точка

Comment

Проблема е решен, оказа се обърната пластина на апарата. Благодарности на Боби 33 за професионалната намеса!
          И на всички писали в темата

Comment

Working...
          X